Astro/Engel/Chakra’s

De wisselwerking tussen de Engelenenergieën en Astrologie
De energie van iedere Engel heeft zijn eigen speciale eigenschap. Deze eigenschappen passen op een perfecte manier in onze Geboortehoroscoop. Deze eigenschappen vind je terug in het bijbehorende dierenriemteken. Iedere keer dat je bezig bent met jouw horoscoop heb je verbinding met twaalf Engelen. Hun energie is altijd tot jouw beschikking. Ze dringen zich nooit op, maar wachten op een teken van jou dat je er open voor staat om met hen te willen communiceren. Zodra je met hen begint contact te maken, begin je het gesprek met jezelf. Met andere woorden de energieën van de engelen zijn een onderdeel van jou. Het is aan jou om het te herinneren!

Wat is de beste manier om met de Engelen te communiceren?
Vroeger stelden we altijd een vraag aan de Engelen wanneer we hulp nodig hadden. Tegenwoordig hebben we ingezien dat achter het “vragen” een gevoel van “angst” schuilt. Jouw uitgangspunt gaat uit van een “tekort” in plaats van “overvloed”. Er ontbreekt iets wat je graag opgelost zou willen hebben. Het is veel beter om de Engelen alvast te bedanken voor wat ze voor je gedaan hebben, alsof het tekort al weg is. Je gaat in feite er vanuit dat het al gebeurd is.
Hier zijn twee voorbeelden van onderwerpen waarover je duidelijkheid wilt hebben.

1a)  “ Lieve Engel, help mij om van mijn stress af te komen. Ik voel me zo gespannen”.
1b)  “ Lieve Engel, bedankt dat je me geholpen hebt om van mijn stress af te komen. Ik voel me ontspannen.”

Door nummer 1a hardop te zeggen, stuur je de ether in dat je zelf geen macht over je situatie hebt en een soort slachtoffer bent. Je blijft slachtoffer.
Door nummer 1b hardop te zeggen, stuur je de ether in dat je het opgelost hebt. Je hebt het voor jezelf veranderd. De situatie zal zich hiernaar wijzigen.

2a) “ Lieve Engel, hoe kom ik uit deze situatie? Help me alstublieft”.
2b) “ Lieve Engel, bedankt dat je mij een inzicht hebt gegeven over hoe ik uit deze  situatie gekomen ben.”

Door nummer 2a hardop te zeggen, bevestig je dat je in een angstige situatie zit, zonder oplossing. Er zal niets gebeuren. Het blijft bij het oude
Door nummer 2b hardop te zeggen, bevestig je dat je de oplossing al hebt. Er is een inzicht gekomen, waardoor jij je situatie veranderd hebt.

In feite is een gesprek met een Engel, een gesprek met jezelf. Wat en hoe je iets zegt, werkt door in jouw psyche. De woorden die je gebruikt werken door in jouw bewustzijn.
De een maakt je onderdanig en passief, en de andere geeft je eigen kracht, vertrouwen en de realisatie van waar je blij mee bent.

Elke engel heeft zijn specifieke eigenschappen
Omdat iedere ENGELENINDEHOROSCOOP1engel zijn eigen specialiteit heeft kun je contact met de juiste engel maken over dat specifieke onderwerp. Op dit moment zijn er veel engelen van Liefde zonder werk, maar ze solliciteren niet om een baan te krijgen zoals wij dat doen als we werkeloos zijn!  Hoewel ze popelen om te helpen, zullen ze, zoals eerder gezegd, zich niet aan je opdringen, maar wachten tot jij de aandrang hebt om gebruik te maken van hun spirituele energie. Ze zullen niet eerder in actie komen voordat jij met ze gaat praten!

Engelenenergieën
Communiceren op deze manier hoort bij ons Nieuwe Bewustzijn en zal op den duur als normaal beschouwd worden. Je gebruikt je onuitputtelijke Kracht om iets te verwezenlijken. In plaats van naar de psycholoog of psychiater te gaan, zullen we samen met de energieën van de Engelen, op een gevoelsmatige manier dat creëren wat we echt nodig hebben. We geven zin aan ons leven. Hun energieën zullen we in ons lichaam en Ziel toelaten, waardoor er een heel nieuwe vorm van communicatie tot stand komt.

STANDAARDHOROSCOOPAstrologie
Astrologie hoort ook bij jouw Nieuwe Bewustzijn en de wisselwerking tussen de twaalf huizen, twaalf dierenriemtekens en twaalf engelen in jouw horoscoop, vormen een ijzersterke samenwerking. In de tekening hiernaast en de lijst hieronder  zie je welke engel bij welk huis en dierenriemteken hoort.

SCHEMA 12 CHAKRASYSTEEM
In de afbeelding hieronder zie je het twaalfchakrasysteem met de bijbehorende engelen weergegeven, dat in deze tijd gebruikt wordt.

LICHAAMMETCHAKRAS00ENGELENEIGENSCHAPPEN
Hieronder noem ik de belangrijkste eigenschappen van 12 engelen.  Wanneer je naar de orb-foto’s naast de teksten kijkt, krijg je verbinding met hun unieke energie.

MICHAËL1Engel MICHAËL, is de engel van Bescherming, Kracht en Waarheid. Hij hoort bij het dierenriemteken RAM en het 1e Huis, en een van zijn belangrijkste eigenschappen is het Beschermen van Jou en Jouw Eigendommen. De energie van Michaël hoort bij de Keelchakra. Op momenten van angst of shock slaat je keel dicht of je krijgt keelpijn. Door regelmatig “Ik ben engel Michaël” hardop te zeggen, heb je direct de beschikking over zijn energieën.  Met deze Moedige energie kan jij  jezelf en anderen helpen en ben je in staat op een heldere manier je waarheid duidelijk te maken. Op het moment dat je zegt “Ik ben Michaël” heb je de beschikking over zijn eigenschappen. De 5 dimensionale kleur van dit chakra is Koningsblauw.

FHELYAI1Engel FHELYAI, de engel van de Dieren.
Hij hoort bij het dierenriemteken STIER en het 2e Huis en zijn eigenschap is Werken met alle Dieren op Aarde en Dieren die Overgegaan zijn. Mensen kunnen, met de hulp van engel Fhelyai, telepathisch contact maken met het hoogste spirituele niveau van dieren en zodoende door hen genezing ervaren. Hij helpt je, via de dieren, te herinneren wat het Leven in het NU inhoudt. Observeer ze van dichtbij. Ze zijn onze leraren.

RAFAËLEngel RAPHAËL, de engel van Genezing en Overvloed. Hij hoort bij het dierenriemteken TWEELINGEN en het 3e Huis en een belangrijke eigenschap is Genezing vanuit het Hart. Hij doet zijn werk via het Derde Oog Chakra. Wanneer jouw derde oog chakra helemaal gezuiverd is, en je alles helder ziet, zal jij jezelf en anderen op het hoogste niveau geestelijk kunnen genezen.  Met een verlicht derde oog ontwikkel jij je hoogsensitieve manier van communiceren, waardoor jij al jouw wensen en die van anderen zonder moeite kan visualiseren en uiteindelijk laten materialiseren. Op het moment dat je zegt “Ik ben Raphaël” heb je de beschikking over zijn eigenschappen. De 5 dimensionale kleur van dit chakra is kristalhelder.

URIËLEngel URIËL de engel van Vrede en Netwerken.
Hij hoort bij het dierenriemteken KREEFT en het 4e Huis en een belangrijke eigenschap is Communiceren via Netwerken. Uriël werkt door het Zonnevlecht Chakra. Er is een spontane verbinding tussen angsten en jouw darmen. Daar worden ze allemaal verzameld. Wanneer je eraan werkt om alles wat er in jouw leven gebeurt met liefde te ervaren, zal je merken dat jouw darmen vredig en ontspannen worden. Dat merkt iedereen waar jij mee te maken hebt en kan je echte vrede over de hele wereld brengen. Op het moment dat je zegt “Ik ben Uriël” heb je de beschikking over zijn eigenschappen. De 5 dimensionale kleur van dit chakra is diepgoud.

CHAMUËL1Engel CHAMUËL, de engel van Onvoorwaardelijke Liefde. Hij hoort bij het dierenriemteken LEEUW en het 5e Huis en zijn belangrijke eigenschap is Vergeving. Anderen vergeven, anderen bedanken dat ze jou vergeven hebben, en tenslotte jezelf vergeven voor de pijn die jij bewust of onbewust anderen aangedaan hebt. De energie van Chamuel hoort bij het Hart Chakra. Wanneer je alle negativiteit hieruit verwijderd hebt zal je de energie van onvoorwaardelijke liefde naar anderen uitstralen. Op het moment dat je zegt “Ik ben Chamuël” heb je de beschikking over zijn eigenschappen. De 5 dimensionale kleur van dit chakra is puur wit.

SANDALFON1Engel SANDALPHON, de engel die je Verbindt met de Aarde. Hij hoort bij het dierenriemteken MAAGD en het 6e Huis. Iedere keer dat  je voeten contact maken met de Aarde (niet cement!) ben je bezig om een fundering te ontwikkelen voor spirituele groei. Zijn energie hoort bij Het Aardester Chakra. Zo gauw jouw hoogste chakra (het Sterrenpoort Chakra) contact maakt met Source-energie, zal het door al jouw chakra’s stromen de Aarde in, langs de Leylijnen naar de piramiden toe. Wat zijn wij belangrijk! Je weet dan precies wat jouw taak op Aarde is, Op het moment dat je zegt “Ik ben Sandalphon” heb je de beschikking over zijn eigenschappen. De 5 dimensionale kleur van dit chakra is zwartwit.

PURLIMIEKEngel PURLIMIEK de engel die over het Natuurrijk gaat. Hij hoort bij het dierenriemteken WEEGSCHAAL en het 7e Huis en zijn belangrijke eigenschap is balans in de Natuur brengen. Hij is de Super Organisator, houdt alles in de gaten, brengt duurzaamheid, zorgt voor regeneratie van de Aarde en met zijn energieën slaat hij een brug tussen de Aarde en het Universum.

GABRIËL1Engel GABRIËL, de engel van Helderheid en Purificatie. Hij hoort bij het dierenriemteken SCHORPIOEN en het 8e Huis en zijn belangrijke eigenschap is je Begeleiden op je Bewustzijnspad. Gabriël heeft het druk. Jouw buik is de ontmoetingsplaats van Vier belangrijke Chakras. Van de Vier heeft Gabriël Drie onder zijn hoede, het Basis-, Sacrale- en Navel Chakra. Gabriël staat voor Purificatie en dat is bij deze 3 chakra’s echt nodig. Het 4e chakra  is het Zonnevlechtchakra dat beheerd wordt door Uriël. Maar je kan ook bij hem terecht voor Steun en Bescherming. Op het moment dat je zegt “Ik ben Gabriël” heb je de beschikking over zijn eigenschappen. De 5 dimensionale kleuren van deze chakra’s zijn platinagoud, lichtroze en helderoranje.

JophiëlmetatronEngel JOPHIËL, de engel van Wijsheid.
Hij hoort bij het dierenriemteken BOOGSCHUTTER in het 9e Huis en zijn belangrijke eigenschap is het geven van Plotselinge Inzichten voor Oplossingen. Zijn energie hoort bij het Kruin Chakra en wanneer het open staat brengt Jophiël de energieën van de hogere chakras via jouw kruin chakra je lichaam in. Wanneer je een concept gemaakt hebt, laat hij de context zien. Hij laat alle losse stukjes in elkaar passen.Op het moment dat je zegt “Ik ben Jophiël” heb je de beschikking over zijn eigenschappen. De 5 dimensionale kleur van dit chakra is kristalhelder.

CHRISTIËL1Engel CHRISTIËL de engel van Stilte en Vrede.
Hij hoort bij het dierenriemteken STEENBOK en het 10e Huis. Hij werkt met het Causale chakra, dat het licht van je Ziel in je mentale lichaam (hogere verstand) brengt. Om dit mogelijk te maken is het noodzakelijk dat jij je intuïtieve rechter hersenhelft leert gebruiken. De eerste actie in dit leerproces is je hoofd opdracht geven om stil te zijn. Deze stiltes worden dan gevuld met ingevingen uit hogere sferen of het universum. Op het moment dat je zegt “Ik ben Christiël” heb je de beschikking over zijn eigenschappen. De 5 dimensionale kleur van dit chakra is puur wit.

ZADKIËLEngel Zadkiël, de engel van Vrijheid.
Hij hoort bij het dierenriemteken WATERMAN en het 11e Huis en zijn belangrijke eigenschap is jou te Helpen Transmuteren naar een Hoger Bewustzijn. Zijn energie hoort bij het Zielenster Chakra. Wanneer jij je paranormale energieën zuiver gemaakt hebt zal deze chakra geactiveerd worden. Door zuiver licht vanuit je Ziel te laten schijnen word je bevrijd van Karma.  Zadkiël zal je hierbij helpen, samen met engel Mariël. Op het moment dat je zegt “Ik ben Zadkiël, of Mariël” heb je de beschikking over hun eigenschappen. De 5 dimensionale kleur van dit chakra is magentaroze.

METATRON1Engel METRATON, de engel van Fysieke en Spirituele verbindingen. Hij hoort bij het dierenriemteken VISSEN in het 12e Huis en zijn belangrijke eigenschap is het Open Houden van Onze Sterrenpoortchakra. Het Sterrenpoortchakra is ongeveer 60 cm boven je hoofd. De totale essentie van jouw Zijn wordt daar gehouden. Wanneer je er klaar voor bent om de energie van dit chakra te gebruiken, zal je in je dagelijkse leven ervaren wat ‘Alles is één’ betekent. Op het moment dat je zegt “Ik ben Metatron” heb je de beschikking over zijn eigenschappen. De 5 dimensionale kleur van dit chakra is puur goud.

Terug naar A-Z inhoudsopgave

Terug naar “Onderwerpen”