05 Concepten

Vijf Concepten voor de Nieuwe Mens

1. JE GELOOFT DAT JE MIDDEN IN DE NIEUWE ENERGIE ZIT
Geloof automatisch dat het leven voor je is, en niet tegen je. Geloof dat je midden in een reusachtige energie verandering van oud naar nieuw zit. Het opent nieuwe deuren met enorme mogelijkheden voor ons. Geloof het! Heb geduld en accepteer de soms vreemde veranderingen in jezelf. Maak je geen zorgen. Draai jouw manier van denken om van: ‘Wat is er met mij aan de hand, ik moet wel ziek zijn’, naar: ‘Mijn geest en lichaam zitten middenin een transformatie, die mij straks meer gereedschap geeft om er mee te werken !’ Geloof het gewoon!

Gisteren, toen ik wakker werd, wist ik dat de energieën hoog waren. Ik voelde dat ik uit balans was, ik wankelt soms op mijn benen en had het gevoel alsof ik een hoge bloeddruk had. Omdat ik dit de laatste tijd vaker meemaak, wist ik dat het tijdelijk was. En jawel, bij het wakker worden vanochtend was het allemaal verdwenen en voelde ik me vrij rustig en kalm. Misschien kunnen jullie dit soort dingen herkennen. Niets is zoals het vroeger was en omdat we geloven dat het goed gaat met ons, zal het ook zo zijn. Gebruik deze speciale tijd om gefocust te blijven. Laat je niet afleiden. Leer hoe je contact met jezelf kan maken, en hoe jouw lichaam en geest werken. Zie in hoe jij, zonder naar de dokter te gaan, jezelf kan genezen. Dit is een tijd van o.a. in jezelf en jouw kracht te geloven, in je creativiteit en wijsheid. Het is ook een tijd van acceptatie en het opgeven van weerstand, een tijd van positieve actie, met het geloof dat jij een verschil kan maken voor jezelf, je omgeving en dat je de sterkste van de sterkste bent! Je bent in staat om wat voor probleem ook, op te lossen. Geloof het! Misschien gebeuren er meerdere dingen in jouw leven op dit moment. We leven in een onrustige tijd van veranderingen, maar zonder dat je kunt geloven dat wat er nu allemaal gebeurt een betere wereld en mensheid zal creëren, zal het moeilijk zijn om iets positiefs in te zien. Geloof dat iedere positieve gedachte die je hebt, ieder positief woord dat je gebruikt en iedere positieve actie die je onderneemt, een positieve invloed heeft op jou en de wereld. En wanneer dit gebeurd, reflecteert dat op ons. Zo krachtig zijn wij! Om de volgende 4 concepten te begrijpen, moet je bereid zijn ……….. te GELOVEN!

P.S. Voor de lezers die een chronische of serieuze ziekte hebben, hou wel contact met jouw arts.

2. GEEF JEZELF TOESTEMMING OM TE VERANDEREN
Het eerste wat je doet is geloven dat de energie om je heen in positieve zin echt aan het veranderen is. Er zullen lezers onder jullie zijn die denken: ‘Waar heeft hij het over? De wereld wordt steeds chaotischer!’ Dat kunnen we niet ontkennen, en we kunnen twee dingen doen. Meegaan met de ellende, of onze goede kant ontwikkelen om een voorbeeld te zijn voor anderen zodat zij niet opgeven. Jezelf permissie geven om dit te doen betekent dat je de nieuwe energie toelaat en erin meegaat. Omdat het allemaal nieuw is, weet je niet wat je kunt verwachten, maar omdat je de veranderingen toelaat, zal je flexibel genoeg zijn om er steeds oplossingen voor te vinden en met jezelf uitkomen. Als de volgende symptomen je enigszins bekend voorkomen, en je bent verder gezond, weet je dat je op de juiste weg bent!
– Sommige dagen zijn beter dan anderen;
– Geen goede coördinatie;
– Vreemd voelen;
– 2 stappen vooruit, één achteruit:
– Fysieke irritaties;
– Metafysische veranderingen;
– Stemmingswisselingen;
– Vergeetachtig zijn (heb ik last van alzheimer?)
– Je een dag niet lekker voelen en de volgende dag helemaal gezond zijn:
– Dingen helderder zien / een ruimere perceptie hebben;
– Sterke emoties hebben, de ene keer drama, afgewisseld met het ineens
helemaal zien zitten;
– Huilen van verdriet gevolgd door huilen van geluk;
– Onrustige nachtrust wordt afgewisseld met heel diep slapen;
– Geen tijdsbesef meer hebben;
– Depressies! en
– Een geweldig idee hebben en het op hetzelfde moment vergeten zijn.

Dit zijn voorbeelden van wat je eventueel kan ervaren tijdens de overgangsfase van deze nieuwe tijd. Een tijd waar we geduld voor op moet brengen. Door jezelf permissie te geven voor veranderingen, open je de deur naar een heleboel nieuwe mogelijkheden. In plaats van weerstand bieden, geef je over aan een energie dat naar een nieuwe wereld en een nieuwe jou leidt. Veranderingen toestaan, maar wel zonder angst!

3. COMPASSIE IS JOUW GEDRAG
Compassie laten zien aan een andere persoon is iets geweldigs. Het verlicht hun dag en geeft ze hoop. Het kost niets! Een mens die van nature mededogend bezit, is de toekomst van onze planeet. Het is een natuur dat geeft, niet een dat neemt. Weg met een onbewuste gedrag dat misbruik maakt van alles wat moeder aarde en haar medebewoners heeft. Weg met het vervuilen en vernietigen van de natuur. Weg met het idee dat ze een speeltuin is, te gebruiken zoals wij willen. Weg met het negeren van andere levensvormen. Weg met een oude manier van denken, met veroordelingen en kritiek. De nieuwe mens heeft gevoelens, niet alleen voor zichzelf, maar voor alles wat leeft. Voor mij betekent mededogend zijn dat ik in contact ben met de intelligentie van creatie. De creatieve energie van alles dat er bestaat is een en al liefde en compassie. Gevoelig zijn voor de behoeftes van alles, of het over de aarde zelf, mensen, dieren of planten gaat. In onze dagelijkse leven zijn we vaak betrokken in situaties met mensen die alles behalve compassie laten zien. Dit is een hele goede training! Iedere keer dat we iets irritants meemaken worden we met onszelf geconfronteerd. Kunnen we onze ego kwijtraken? Zijn we in staat om kalm te blijven? Laten we ons niet kwetsen? Is er genoeg ruimte in ons om compassie te voelen voor iemand die het moeilijk schijnt te hebben? Ja, compassie brengt ons naar een hoog niveau. Het geneest onszelf en tegelijkertijd moeder aarde. Hoe meer we oefenen, hoe beter het zal gaan, en hoe meer compassie we voor onszelf op kunnen brengen, hoe meer we leren om het voor anderen ook te hebben.

De volgende 3 concepten zijn meer praktisch, maar vrij moeilijk. Met je geloof intact en je toestemming voor verandering, ben je nu klaar voor één van de grootste stappen. Nummer 3 is handelen met compassie! Alles wat je vanaf nu doet zal gebeuren vanuit een standpunt van compassie.

Word je een keer op de snelweg door een andere automobilist afgesneden? Of voel jij je gekwetst door hoe iemand in jouw omgeving met je omgaat? En hoe reageer je? Ben je boos of verdrietig? Dit zijn dingen die aan de orde van de dag zijn. Controle over hoe anderen reageren of over jou oordelen, heb je niet. Dat heb alleen jij. Op momenten dat anderen uit balans zijn en niet weten wat ze zeggen, blijf jij rustig, en laat je ze zien dat jij wel in balans bent. Je hebt geleerd dat jij, en niet de anderen, de baas bent over jouw leven! Tegelijkertijd komt jouw gevoel voor compassie om de hoek kijken. Doordat je niet geraakt wordt door moeilijke situaties creëer je ruimte bij jezelf waardoor een gevoel van medeleven voor anderen bij je kan komen. Dit is zo krachtig! Jouw nieuwe gedrag heeft niet alleen een goede invloed op jou, maar ook op iedereen die je tegenkomt. Compassie werkt als een katalysator. Je bent een doorgeefluik.

4. SPIRITUEEL INZICHT: ‘IN ALLES DE CREATIEVE BRON ZIEN!’
Hier zijn voorbeelden: Mensen, dieren en planten, de oceanen, jungles en bergen. Alles wat natuur is. Ze hebben allemaal unieke energieën en kwamen hier om te leven op een manier die natuurlijk voor ze was, niet om de bediendes van de mens te zijn! Het menselijke wezen ziet andere levensvormen als gebruiksvoorwerpen, denkend dat zij de enige zijn met een bewustzijn. Maar zonder de natuur zouden wij niet bestaan! Waar halen we de arrogantie vandaan? En dan hebben we materiële dingen.
Zijn ze ook een deel van de Creatieve Bron? Het zien van de energie van God in alles wat leeft, is niet zo moeilijk te begrijpen en te omarmen, maar als we gevraagd worden om het ook in machines, auto’s, huizen, tafels en stoelen te zien, wordt het iets ingewikkelder. Maar waarom niet?
Als alles op aarde een vibratie heeft, betekent dit dat het energie heeft, en energie komt van de Creatieve Bron van het Heelal, waardoor werkelijk alles een stukje van God is. Het komt allemaal neer op onze vrije wil en wat we met o.a. machines creëren. Gebruiken we ze op een positieve manier of op een negatieve voor de Aarde? Het is makkelijk om de Creatieve Bron in dingen waar jij je goed bij voelt te zien, maar hoe reageer je wanneer er iets gebeurt dat je niet leuk vindt? Of dat je een confrontatie hebt met een andere persoon? Dit is de echte test. Geloven dat alles voor een reden gebeurt helpt. We zijn hier op een levensreis die op en neer gaat. Van allebei leren we, maar het meeste leren we van de momenten van ‘neergaan’. Hiervan worden we sterker en wijzer. Zo leren we om dieper in onszelf te duiken en ons leven meer te waarderen.

5. SPIRITUEEL GEDULD
Na het lezen van de vorige 4 concepten, denk ik dat GEDULD het perfecte woord is. Er is alleen een kleine hik. Wij weten allemaal dat we prachtige tijdloze wezens zijn, dit is niet het probleem, het is onze menselijke kant die altijd haast heeft. Spiritualiteit is niet iets dat je kunt afdwingen met een sterke wil. We zullen onze confirmaties en inzichten op de juiste tijd hebben, wanneer we er klaar voor zijn. Laten we een voorbeeld nemen. Jaren geleden nam ik mij voor positieve veranderingen in mijn relatie te hebben. Het gebeurde niet en ik liet het idee los en vergat het. Pas geleden, helemaal uit het niets, vonden deze veranderingen plaats! Dit laat zien, dat als een intentie goed is, het uiteindelijk een realiteit wordt! Vergelijk jezelf nooit met anderen. Iedereen werkt zich op zijn eigen unieke manier door het leven. We kunnen niet altijd anderen begrijpen, net zoals de anderen dat soms ook niet met jou kunnen. Geen probleem. We doen het allemaal anders, en anders betekent niet dat het verkeerd is. Blijf gewoon ontspannen. Soms zijn we snel, soms wat langzamer. Er is geen tijdslimiet. Het begrip ‘ tijd ‘ is door de mens uitgevonden, niet door de Creatieve Bron. Het allerbelangrijkste is dat je de woorden van concept 1 gelooft, in je opneemt en helemaal begrijpt. Wanneer je dit doet, zal jij je op een natuurlijke manier en in je eigen tempo door de andere vier concepten heen werken. ‘Spiritueel Geduld’.

 

Terug naar Nieuw Bewustzijn van de Mens