Jouw Ego & Pijnlichaam

Het Grote Ego in combinatie met gezonde verstand en emoties
Je ego is een overlevingsenergie, een energie van instincten. Je hebt hem nodig SAMENLEVING0om te kunnen functioneren bij je dagelijkse bezigheden. Waar je hem voor gebruikt kies je zelf. Over het algemeen neem je het ego van de samenleving over omdat jij van kleins af aan zo opgevoed bent. Het systeem van de samenleving waar je in zit vraagt dat van jou, maar wanneer je meegaat in gedachtes en activiteiten die niet bij jou passen, leef jij in de illusie van anderen. Je speelt een rol. Anderen vertellen jou wie je bent, hoe je dat gaat bereiken, hoe jij je moet gedragen. Onbewust wekt dit steeds meer frustraties bij je op en voordat je het weet, zit je in de ‘Grote Ego spiraal’. Je sluit je af van alles wat lastig is en moeite kost, en kiest voor de makkelijke weg, ‘Doen wat er van je verwacht wordt!’ Je bent nu letterlijk aan het overleven, je ervaart pijn en negeert je goede ingevingen. Je hebt geen oplossing en zit in de greep van het collectieve bewustzijn.

Wat betekent dat voor je verstand?
Op dit moment ben je niet in staat om te laten zien wat gezond verstand is. MALENDEGEDACHTEN0Wanneer je in de greep zit van het Grote Ego, is een collectief verstand, het verstand van de massa, het gevolg. Angst bepaalt dan jouw denkpatroon. Dag in dag uit maalt de ene gedachte na de andere door je hoofd, over wat er gisteren gebeurd is, of wat er morgen gaat gebeuren, vorig jaar of volgend jaar. Het enige waar je verstand niet aan toe komt is wat voor jou op dit moment goed zou zijn. Dit moment is het enige dat echt is, en door daar niet mee bezig te zijn ben je de werkelijkheid aan het ontvluchten. Maar alles wat je niet verwerkt of afhandelt, blijft met je meelopen. TEVEELBAGAGE1Op een gegeven moment loop je krom van een grote hoeveelheid bagage van onverwerkte en onafgemaakte zaken. Dit sla je in je ziel en lichaam op. Hoe meer je opslaat, hoe behoeftiger je wordt. Voor jouw Ego, dat altijd uit is op macht over anderen, is dit prima. Voor jou niet. In je bagage zitten heel wat emoties uit je huidige verleden. Door allerlei, leuke of minder leuke bezigheden ben je in staat om ze tijdelijk te ontlopen. Op momenten waar er geen afleidingen meer zijn, komen ze weer te voorschijn en vragen om CONFRONTATIE0bevrijding. Na een huilbui, een depressie, of een boze uitbarsting ga jij weer verder waar je gebleven was. Jouw onechte Ik is bijna het enige wat je bezighoudt.
Dit is de collectieve waanzin waar wij allemaal in zitten, het collectieve ego dat zowel onszelf, de omgeving en onze Aarde aantast.
In plaats van dat het dienstbaar is om jouw gezonde verstand en emoties in goede banen te leiden, is het een dictator die jou tot slachtoffer maakt.

Het Pijnlichaam
Je pijnlichaam is een optelsom van je verstand en een opeenhoping van emotionele pijn. Dit kan erfelijk zijn, in dit of een vorig leven zijn ontstaan. Het zit in al je lichaamscellen en heeft jou werkelijk overgenomen.

Twee soorten Pijnlichamen
PIJNLICHAAM1Er zijn twee soorten pijnlichamen. De één is agressief en altijd op zoek naar iemand waar hij zijn oplopende pijn kan deponeren. De ander is zachtaardig en steeds de ontvanger van deze emotionele pijn. In eerste instantie lijkt het dat het agressievere pijnlichaam de slechterik is. Hij is altijd op zoek naar mensen met zwakke plekken aan wie hij zijn pijn kwijt kan. Maar wanneer dat gelukt is en de kwetsbare persoon met emotie reageert, PIJNLICHAAM2heb je twee mensen die vanuit pijn met elkaar in de clinch gaan. Dit is een vicieuze cirkel waar niemand wat aan
heeft. Het is meestal de vrouwelijke energie die aangevallen wordt, die zowel bij de vrouw of de man te vinden is.

Vrouwelijke kant
701Vooral miljoenen vrouwen in de wereld, zijn door toedoen van eigen autoriteiten, mannen en partners, vanwege hun vrouwelijkheid al duizenden jaren tot aan de dag van vandaag, zowel geestelijk als lichamelijk mishandeld en gedood. Dit heeft voor de Aarde een dramatische situatie gecreëerd. De Aarde is een Moeder (vrouwelijke) planeet die momenteel gedomineerd wordt door destructieve mannelijke energieën. Deze extreme situatie is ontstaan omdat vele mensen innerlijk en in hun omgeving geïsoleerd worden van vrouwelijke energieën. Normaal gesproken horen de mannelijke en vrouwelijke energieën naast elkaar in balans voor te komen. Momenteel worden, zowel bij de vrouw als de man het mannelijke aspect benadrukt.
Untitled-1Omdat de energie van de vrouw opener voor spiritualiteit staat, wordt ze het meest onderdrukt. Spiritualiteit is een energie die door het huidige verstand niet te begrijpen is. Het is leven vanuit de Bron (Source). Het houdt zich niet aan vaste regels en voorwaarden. Mensen met een sterke verbinding met de energie van de Bron laten zich leiden door inspiratie en inzichten vanuit een allesomvattend gevoel, die niet te volgen zijn, maar achteraf het vaak bij het rechte eind hebben. Het ongevoelige verstand begrijpt dit niet, omdat in zijn beleving hij niet van het in een balans brengende onvoorwaardelijke liefde uitgaat en daardoor niet in staat is de vrouwelijke energie op waarde te schatten. Omdat hij er geen grip op heeft, wakkert het angst en agressie bij hem op en probeert hij deze energie te onderdrukken of te vernietigen.
Ieder kind, of het een jongen of een meisje is, bezit zowel vrouwelijke als mannelijke energieën. Jongens die opgroeien in onze samenleving maken nog steeds mee dat hun vrouwelijke kant moeilijk geaccepteerd wordt, wat ook mishandeling is. Van jongs af aan …………………………………………

 

Verhaal: 2.2. Jouw Ego & Pijnlichaam

Terug naar A-Z inhoudsopgave
Terug naar ‘Van Ego naar Ziel’
Terug naar ‘Home’