Je Innerlijke Kind (2)

Onschuld, Eerlijkheid en Zelfliefde
Dit is het deel van jou dat onschuld, eerlijkheid en zelfliefde eist. Misschien heb je ze tijdens je babyjaren ervaren, maar vanaf het moment dat je contact maakte met de buitenwereld met al zijn regels en voorwaarden, is jouw creatieve kind van het scherm verdwenen. Je bent een leven gaan leiden buiten je gevoelens om. De samenleving waarin we leven heeft je iedere dag in stressvolle situaties gebracht, die bij jou weerstand veroorzaken. Anderen vertelden je dat ze bij je hoorden. Of je het begreep of niet, je deed wat er van je verwacht werd. En vanaf dat moment was er een innerlijk conflict tussen jouw hoofd en hart. Door dit heeft jouw bewustzijn zich niet op zijn eigen manier verder kunnen ontwikkelen en zit je in de greep van je ego, het beeld van jezelf dat je opgelegd is, niet hoort bij wie je werkelijk bent en niets te maken wil hebben met jouw zuivere gevoelens.
Dit ego geniet van deze situatie! Het vindt het leuk om je te helpen verkeerde beslissingen te maken vanuit egoïstische gedachten. Dit gaat net zo lang door totdat je echt genoeg van hem hebt en begrijpt wat jouw probleem is.
03Om terug te komen bij jouw creatieve kind word jij je eerst bewust van je aangeleerde berekenende, oneerlijke en angstige gedrag, dat je alleen maar tegenwerking opleverde. Je zet alle zeilen bij om je zuivere gevoelens weer te voorschijn te halen, waardoor de originaliteit van jouw wezen weer op de voorgrond kan treden, jij je balans terugvindt en de draad weer oppakt om dat te gaan doen waarvoor je hier op Aarde gekomen bent.

Hoofd = Verstand = Ego
Je hoofd is een druk orgaan dat vaak overwerkt is. Het komt met gedachtes, ideeën, problemen, plannen, oplossingen, verhalen die vaak onwaar zijn en veroorzaakt allerlei emoties die een eigen leven gaan leiden. Wanneer deze gedachtes en emoties in je hoofd blijven dwarrelen, terwijl je tegelijkertijd met praktische werkzaamheden bezig bent, kun jij je voorstellen dat dit vrij chaotisch kan zijn!
02Om alles weer helder te krijgen, gebruik je vaak andere mensen als praatpalen. Ze hebben dat niet door en doen mee in wat voor hun een echt gesprek is. Maar een gesprek kan je het niet noemen. Jij wilt via hen alleen van je rommelbestanden af.
Bijna alles wat jouw hoofd produceert heeft met je ego te maken.
Heb je eenmaal zo’n levensstijl, dan is het onmogelijk om wijze inzichten te krijgen en zit je in de stress. En stress is ziektenmaker nummer 1.
Herken je deze eigenschappen in jezelf?

Keel = Geluid
04De energieën van het creatieve kind die voor eerlijkheid, onschuld en eigenliefde staan, maken gebruik van je keel om je spontane en eerlijke dingen te laten zeggen. Het laat je lachen , onzin uitkramen, schreeuwen en huilen. Het laat je praten op een directe en onbevangen manier, je grapjes vertellen, en leuke geluiden maken als het blij is, laat je huilen wanneer het verdrietig is, maar laat je altijd de waarheid zien. Iets van te voren bedenken is niets voor hem, het houdt van ‘In het moment leven’ en verrast je waar je bij staat!
De manier hoe het zich uit en de geluiden die het soms maakt, zijn er om je te attenderen dat er iets is dat aandacht van je hart nodig heeft.

Kinderen moeten kunnen communiceren
05Het is erg belangrijk dat kinderen, die niet via hun gevoel kunnen communiceren bij mensen die ze vertrouwen, het wel doen via hun keel, zodat ze in ieder geval van zich laten horen.
Wanneer de communicatie toch niet goed loopt, zullen deze kinderen in de loop der jaren steeds stiller worden, of onhandelbaar. In beide situaties wordt er pijn geleden. Voordat ze met hun spirituele ontwikkeling …………………………..

Ingrediënten: 1.2. Jouw Creatieve Kind

Terug naar A-Z inhoudsopgave
Terug naar ‘Van Ego naar Ziel’
Terug naar ‘Home’