Je Innerlijke Kind (1)

INNERLIJKKIND00JOUW INNERLIJKE KIND is die kant van jou, die Eerlijkheid, Onschuld en Eigenliefde wil. Misschien heb je in je baby- en peuterjaren dit een beetje mee mogen maken, maar vanaf het moment dat je veel contact kreeg met de buitenwereld en zijn regels en voorwaarden, is dit verdwenen.

Of je het begreep of niet, je deed wat er van je verwacht werd. En vanaf dat moment vond er een innerlijke strijd in jou plaats tussen je Hart en Verstand.

Om jouw aandacht te krijgen gebruikt de energie van het Innerlijke Kind je Ego als boodschapper om dingen duidelijk te maken. Iedere keer dat jij iets INNERLIJKKIND03zegt of doet dat niets met Eerlijkheid, Onschuld of Eigenliefde te maken heeft, laat het je dat voelen door hoe anderen op jou reageren, of hoe jij jezelf ervaart. In wat voor situatie je zit, wat voor plannen je maakt of waar je ook bent, het zal je net zolang tegenwerken en je het leven zuur maken totdat je begrijpt dat er een stuk van jou is dat je vergeten bent: ‘De energie van jouw Innerlijke Kind’. Daar werkt jouw Ego graag aan INNERLIJKKIND05mee. Met Ego, bedoel ik het Ego dat je gevormd hebt door de Maatschappij waar je in leeft. Dit Ego laat je steeds de verkeerde beslissingen maken vanuit Egoïstische overwegingen, net zolang totdat je begrijpt dat Eerlijkheid, Onschuld en Eigenliefde in jouw leven ontbreken.

En dan komt het moment dat je de strijd opgeeft! Je geeft je over en accepteert dat het zo niet verder kan. Je geeft toe dat je pijn lijdt en dat je constant op zoek bent naar geluk buiten jezelf. Alsof andere mensen of dingen jou kunnen helen! Ze kunnen je wel aanwijzingen geven, maar het echte werk gebeurt in jou. Jij heelt jezelf.

INNERLIJKKIND06Op dit belangrijke moment, terwijl jij voor jouw gevoel in zak en as zit, begint jouw Innerlijke Kind feest te vieren! Eindelijk wordt er naar haar/hem geluisterd! Eindelijk komt het uit de vergetelheid en krijgt jouw aandacht. Je Innerlijke Kind neemt een diepe zucht en ontspant.

Terug naar je jeugd
Je ziet jezelf weer als dat kleine onschuldige kind, dat vol verwondering naar het leven keek. Dat gewoon z’n gevoelens er uitflapte zonder bijbedoelingen, aan de kleinste dingen plezier beleefde en een uitstraling had van ‘Ik ben zo lief, iedereen houdt van me en ik hou van iedereen.’
Je ouders waren je alles. Je voelde je beschermd. Er waren de mooie tijden van stom doen, lachen totdat je moest huilen, lekker spelen, geen zorgen. De tijd dat je moeder of vader er was om je te troosten wanneer je pijn of verdriet had. Dat ze er altijd waren om je te helpen en je lief te hebben.
INNERLIJKKIND08Maar je ziet ook de momenten dat er niemand voor je was en jij je heel alleen voelde, momenten van pijn en onbegrip voor wat er allemaal om je heen gebeurde. Toen werd een fopspeen, een beertje of een ander knuffeldier je vriend om je dat beschermende gevoel te geven.

Helemaal in balans komen.
Ondanks het feit dat het terugkijken naar je jeugd zowel leuk als pijnlijk kan zijn, liggen hier toch de antwoorden klaar waar je naar op zoek bent om je leven weer helemaal in balans te krijgen.
Teruggaan naar je jeugd en de onverwerkte gevoelens van toen in de ogen zien en ze de aandacht en liefde geven die ze toen niet kregen, is helend en bevrijdend.
Leren luisteren naar het Innerlijke Kind in jezelf is een beginpunt van groei in jouw bewustwording.

 

Terug naar A-Z inhoudsopgave
Terug naar ‘Home’